Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23635 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із фільму «Страх і огида в Лас-Вегасі»

Сайт Expedia опублікував детальні 3D-плани готельних просторів та номерів, які фігурували у відомих фільмах та серіалах. Серед локацій – як вигадані, так і цілком реальні.

Візуалізації було створено разом із архітекторками Хеленою Поповіч та Барбарою Л’ю. Вони вивчили всі відповідні епізоди фільмів, аби відтворити приміщення з усіх можливих ракурсів.

Дія мелодрами 1990 року «Красуня» з Джулією Робертс та Річардом Гіром у головних ролях відбувається у готелі «Regent Beverly Wilshire» в Беверлі-Гіллз, США.

Локацією для стрічки «Труднощі перекладу», що вийшов 2003 року, режисерка Софія Коппола обрала готель «Park Hyatt» у Токіо, Японія. Саме тут розгортається сюжет за участі Білла Мюррея та Скарлетт Йогансон. Як і в кіно, у цьому готелі часто зупиняються зірки шоу-бізнесу.

У класичному трилері 1980 року «Сяйво» дія відбувається у вигаданому готелі «Оверлук». Для зйомок Стенлі Кубрик використовував готелі в США та Англії, штучно змонтовані декорації, а також The Majestic Yosemite Hotel посеред Національного парку Йосеміті, план якого і презентовано у візуалізації. Утім, кінознавці та фанати фільму звертають увагу, що структура готелю, як вона показана у «Сяйві», є просторово неможливою.

Третій фільм кіносаги про Джеймса Бонда «Голдфінгер» 1964 року проілюстрували планом номеру в готелі «Фонтабло Маямі Біч» у Флориді, США. Тут відбувається одна з головних сцен – коли Шон Коннері в ролі знаменитого шпигуна знаходить свою дівчину мертвою. Сам готель реальний, але зйомки відбувалися не в ньому, а на кіностудії.

Стрічку «Страх і огида в Лас-Вегасі» Террі Гілліама 1998 року знімали в готелі «Амбасадор» у Лос-Анджелесі. Цей готель був місцем убивства Роберта Кеннеді (брата президента Джона Ф. Кеннеді, вбитого ще раніше) і кількох церемоній вручення кінонагороди «Оскар». Наприкінці 1980-х готель закрили, а 2005 року – взагалі знесли.

У 2007 році Вес Андерсон зняв короткометражний фільм «Готель Шевал’є» з Наталі Портман. Локацією для зйомок слугував готель «Рафаель» на авеню Клебер у Парижі.

Комедію «Похмілля» 2009 року знімали у готелі «Caesars Palace» у Лас-Вегасі. Виключення – кімната, яку за сюжетом було розтрощено, цей епізод відзняли на кіностудії.

Нагадаємо, готель Bursa на Подолі отримав премію Global Excellence Awards.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button