Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Японська корпорація Honda разом із вченими Каліфорнійського технічного університету та лабораторії НАСА розробила фторид-іонні батареї, які мають шанс замінити літій-іонні. Результати розробки опубліковано у журналі Science.

Як можна здогадатися, замість літію в новому типі акумуляторів використовується фторид. Перевага останнього – в меншій атомній вазі, що дозволяє накопичувати більше енергії. Розробники створили стабільний рідкий фторидно-іонний електроліт, який має провідні властивості за кімнатної температури. Катоди зроблено з міді.

Розробники вважають, що фторид-іонні батареї потенціально можуть стати новим поколінням акумуляторів завдяки вдесятеро вищій густині енергії, ніж в літій-іонних. Відповідно, електромобілі з фторид-іонними батареями теоретично можуть мати більший запас ходи – близько 500 кілометрів. До того ж, такі акумулятори легші та дешевші, пояснює greencarreports.com.

Ще одна перевага – у виробництві фторид-іонних батарей використовується сировина, видобування та переробка якої завдає навколишньому середовищу менше шкоди у порівнянні з літієм і кобальтом.

Про те, яку шкоду екології завдають електромобілі, читайте докладніше в нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button