Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: a3.kyiv.ua

Команда дослідників міського простору Агенти змін представила бачення нової набережної, яка є частиною концепції «Коло Подолу». Згідно з нею, АЗ збираються поєднати «головні цінності» Подолу: гори та воду.

Як йдеться на сайті Агентів змін, команда збирається створити набережну, яка стане «центром тяжіння» району та міста. А нова набережна, зокрема, стане доступним, чистим та активним місцем.

Зображення: a3.kyiv.ua

На думку команди, нині набережна відрізана від основного Подолу Набережно-Хрещатицьким шосе. «Щоб дістатись набережної, доводиться спускатись в неосвітлені та незручні підземні пішохідні переходи», – пише команда.

Нова набережна, за планом АЗ, матиме вільний прохід місцевістю без парканів та огорож, а також спуск до води з пандусом, розрахованим на інклюзивні потреби.

Зображення: a3.kyiv.ua

Чиста нова набережна, за задумом команди, стане зручною для відвідування у будь-яку пору року і матиме рекреаційні зони, озеленення та чисту воду.

«Річка, яка є однією з цінностей Подолу, забруднена, і купатись в ній небезпечно. Ливневі стоки без очищення стікають у воду з колекторів та незакритого периметру набережної», – підкреслюють у візії АЗ.

Зображення: a3.kyiv.ua

Насамкінець, нова набережна «Кола Подолу» передбачає організацію активностей, цікавих усім містянам.

«Набережна повинна наповнитись не лише лавками, але й, наприклад, активностями для дітей, підлітків, спортсменів, яхтсменів, рибалок, офісних працівників, туристів», – повідомляють у команді. На думку АЗ, наразі набережна цікава лише окремим групам містян.

Після представлення візії набережної необхідно розробити її концепцію і лише після цього – втілювати. Як повідомили «Хмарочосу» в АЗ, команда працює над пошуком можливостей для другого кроку.

Агенти змін наголошують, що до втілення концепції нової набережної залучатимуть усі зацікавлені сторони.

Нагадаємо, Агенти змін зняли відеомаршрут Колом Подолу та розробили нову пішохідну навігацію для центра Києва.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button