Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нинішній стан Фабрики повидла. Фото: facebook.com/JamFactoryArtCenter

29 грудня 2018 року Львівська міська рада погодила реконструкцію Фабрики повидла (Jam Factory), розташовану на вулиці Богдана Хмельницького, 124, повідомляє ZAXID.net.

Візуалізації: Atelier Stephan Rindler / rindler.co

Комплекс Фабрики спиртових виробів та підсолоджених трунків «Кронік і син» звели наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття. Зараз фабрика є пам’яткою архітектури місцевого значення. З кінця 2000-х приміщення почали використовувати художники.

У 2015 році Фабрику повидла придбав австрійський меценат Гаральд Біндер. Він запланував створити тут некомерційний культурний простір, в якому експонуватимуть сучасне мистецтво, облаштують мистецьку резиденцію-майстерню, кафе, а також дворик зі сценою, де проводитимуть кінопокази та концерти.

«Важливим для нас є також зробити цей центр відкритим і для європейських митців. Двері закладу не повинні закриватися, центр має постійно функціонувати і об’єднувати навколо себе зацікавлених людей», – розповів Біндер Deutsche Welle.

Проект реконструкції розробила компанія Atelier Stephan Rindler із Відня, яка перемогла на закритому конкурсі. У конкурсі також брали участь архітектурні бюро Baumhauer Gesellschaft із Берліна, Drozdov&Partners із Харкова, «Urban Куратори» з Києва та Зелемінь зі Львова.

Торцеву прибудову 1930-х років планують перебудувати (кубічний об’єм на фото внизу). Натомість центральну будівлю і вежу реставрують. Прибудови не мають перевищувати 23,6 метра.

Фото: facebook.com/JamFactoryArtCenter

Нагадаємо, бюро Drozdov&Partners розробило проект нової будівлі на вулиці Сагайдачного.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button