Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: tech2.org

За рішенням місцевої влади знак «I amsterdam» навпроти музею Rijksmuseum в центрі Амстердама демонтували через «популяризацію масового туризму». Влада відреагувала на петицію міської представниці лівої партії GroenLinks, повідомляє Dezeen.

Завдяки демонтажу амстердамські чиновники сподіваються зменшити кількість туристів у центрі. Крім того, у місті вирішили, що знак робить акцент на індивідуалізмі. На думку представників місцевої адміністрації, це перестало бути доречним. Ідею демонтажу просувала депутатка Фемке Роосма: вона запевняла, що знак, зокрема, неправильно репрезентує цінності міста.

«Меседж “I amsterdam” говорить про те, що ми всі індивідуалісти в місті. Але ми хочемо показати дещо інше: різноманіття, толерантність, солідарність, – наводить коментар депутатки The Telegraph. – Слоган справляє про місто враження якоїсь маркетингової історії».

У Dezeen зазначають, що знак почав з’являтися на шести тисячах селфі щодня. Це спонукало критиків зробили висновок, що люди більше зацікавлені у фотографіях зовні музею, аніж у дослідженні витворів мистецтва всередині.

Знак було встановлено у 2004 році в рамках маркетингової кампанії, яка мала на меті «прославляти різноманітність». Від початку символ був задуманий як символ інклюзивності.

Згідно з маніфестом кампанії, символ характеризував «мешканців, працівників, студентів, відвідувачів, усіх, хто ототожнює себе з Амстердамом».

«Перед тим як оселитися в Museumplein (публічний простір навпроти Rijksmuseum – прим. ред.), літери об’їздили країну і тепер знову подорожують Амстердамом і навколишнім регіоном, привертаючи увагу до менш відомих кварталів, заходів та визначних пам’яток», – повідомляють в агенції, що розробила символ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button