Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/batareiky

Ініціатива «Батарейки, здавайтеся» та компанія «Екологічні Інвестиції» імпортували з Туреччини 80 бочок для пересилки використаних батарейок з України на переробні заводи в ЄС.

«Без цієї спеціальної тари, виготовленої за стандартами ООН, з клеймом особливого зразка та із пластику особливої міцності, вивезти батарейки на переробку в Європу було би неможливо», – стверджують активісти.

Вони виявили, що якісної тари для небезпечних відходів в Україні годі знайти. Партію бочок виготовила стамбульська фабрика Güngör Plastik.

80 бочок, об’ємом 220 літрів кожна, вміщаються у 20-тонну фуру, яка вивезе першу партію батарейок в Європу. Бочки повертатимуть в Україну та наповнюватимуть батарейками знову.

Нещодавно «Батарейки, здавайтеся!» оголосили про закриття волонтерської мережі зі збору використаних батарейок через високу вартість переробки. З 2013 року, коли було засновано рух, жодна батарейка не потрапила на переробку.

Відтепер відпрацьовані батарейки збиратимуть лише у торгових мережах і компаніях, які оплачуватимуть переробку батарейок на двох заводах – Redux у Німеччині та Recupyl у Польщі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button