Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23429 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: УТіЗ ІФ/facebook

Eco Town повідомляють, що у рамках проекту EcoCity в Івано-Франківську встановлюють станції для моніторингу якості повітря. За словами міського голови управління транспорту і зв’язку Івано-Франківська Олега Ганчака, п’ять приладів визначатимуть забрудненість, температуру, вологість повітря, атмосферний тиск і рівень шуму в місті. Показники може відстежувати будь-хто на окремому сайті.

«Екологи можуть використовувати дані зі станцій для різного роду розрахунків. Також таким чином можна доводити інформацію про стан забрудненості повітря в маси і популяризувати екологічний рух серед населення», – зазначає чиновник. Він також назвав прилади аналогом дорожчих установок із ЄС, США та Китаю.

Наразі встановлено два прилади, перший, зокрема, на фасаді міського ресторану Urban Space.

Читайте також: Автор бота, який повідомляє про погіршення якості повітря, збирає кошти на нові датчики

 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button