Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: glo.ua

Сьогодні, 14 січня, заступник голови КМДА Володимир Слончак та директор департаменту комунальної вланості КМДА Андрій Гудзь повідомили деталі стосовно проведення конкурсу на обрання нового орендаря цілісного майнового комплексу «Кінотеатр “Київ”». Обговорення відбулося на прес-брифінгу в КМДА.

Чиновники повідомили, що відкритий конкурс на оренду кінотеатру «Київ» триватиме щонайбільше півтора місяці, а договір про оренду заключатимуть на 10 років. В конкурсі можуть брати участь усі – як і попередній орендар ТОВ «КЦ Кінотеатр “Київ”», так і комунальне підприємство «Київкінофільм», у власність якому планувалося передати кінотеатр після завершення дії останнього договору оренди. Переможцем конкурсу, як зазначили чиновники, стане учасник, який запропонує найбільшу вартість оренди ЦМК. Стартова сума загальної оренди становитиме 700 тисяч гривень на місяць. Депутати наголосили, що раніше сума орендної плати становила 47 тисяч гривень. Крім того, сума орендної ставки підвищуватиметься кожні три роки.

Відповідаючи на запитання журналістів, чиновники повідомили, що переможець конкурсу матиме певний перелік зобов’язань за новим договором оренди. Серед його умов, зокрема, проведення капітального ремонту власним коштом і обов’язкове проведення культурних заходів, необхідних місту та громадськості. Перелік умов буде підготовлений згодом. Як зазначили під час прес-брифінгу, законодавство, що набрало чинності першого січня 2019 року, не передбачає преференцій у конкурсі для попереднього орендаря,ТОВ «КЦ Кінотеатр “Київ”», хоча він і провів у приміщенні капітальний ремонт.

Новий орендар також не зможе приватизувати ЦМК, оскільки комплекс належить культурній спадщині міста і рішення про передачу в приватну власність не буде підтримане комісією КМДА.

Стосовно умов, за якими ЦМК орендував ТОВ «КЦ Кінотеатр “Київ”», чиновники зазначили представникам ЗМІ, що договори суборенди були укладені неправильно: термін договорів суборенди спливав пізніше за термін оренди.

Конкурс на обрання нового орендаря планують провести наприкінці лютого.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що команді кінотеатру «Київ» можуть продовжити оренду 22 січня.

Кінотеатр «Київ» було відкрито у 1952 році. У 2000 році команда провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання. У «Києві» проходять міжнародні та всеукраїнські кінофестивалі, відбуваються ретроспективні покази.

Першого жовтня роботу припинили два кінотеатри столиці: «Україна» та «Кінопанорама».

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button