Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: «Інфолайф»

Секретаріат Національної спілки письменників України підозрює керівництво Будинку Центральної Ради у проведенні неправомірних реконструкцій та в намаганнях знищити культурний спадок держави. Про це йдеться на сайті НСПУ.

«Наприкінці листопада його (Будинок вчителя – прим. ред.) оточили парканом відверто тюремного кшталту: тепер кожному, хто хоче ближче підійти до встановлених перед входом меморіальних дощок Симону Петлюрі та Андрею Шептицькому, шлях перепиняють металеві грати. В утаємничений спосіб схвалено ще один «проект реконструкції», деталі якого громадськості абсолютно не відомі: у процесі обговорення цього «проекту» на науково-методичній раді Міністерства культури України стало зрозуміло, що і на цей раз внутрішній меморіальний простір будинку, який був серцем українського державотворення на поч. XX ст., тотально руйнується», – висловлюються представники спілки.

Автори заяви зазначають, що проблеми почалися у 2016 році, коли будівля отримала нових керівників.

«У короткому часі з Будинку вчителя зникло практично все українське життя, було припинено роботу гуртків, творчих об’єднань, бібліотеки (під постійною загрозою виселення функціонують лише Музей Української революції 1917 – 1921 років та Педагогічний музей)», – зазначає спілка. Крім того, у спілці обурені планами 2017 року: за словами представників НСПУ, тоді в Будинку вчителя планувалося зведення ресторану, а на місці кабінету Михайла Грушевського – вбиральні.

НСПУ підкреслює, що громадськість не поінформована щодо цих планів керівництва будівлі, і вбачає у такому ставленні керівництва «антиукраїнські мотиви».

«Служба безпеки України, інші компетентні державні структури мають дати належні оцінку спробам «діячів», які виконують волю російського агресора, знищити один із найважливіших історичних символів українського державотворення», – вимагають у заяві НСПУ.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button