Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Кияни вважають найбільшою проблемою міста організацію паркування. Про це свідчить дослідження «Велике опитування киян», проведене депутатською групою Київради «Київська команда» (колишня фракція «Самопоміч»). В опитуванні, покликаному виявити рівень незадоволення киян життям у місті, взяли участь 2483 респондента.

Згідно з результатами, було складено рейтинг найбільше незадовільних аспектів життя у місті:

1. Паркування автомобілів. 85% мешканців оцінили організацію паркування як «погану» і «геть погану».

2. Дороги і тротуари – 62% респондентів оцінили їх як «геть погано» і «погано».

3. Надання комунальних послуг – 58% негативних відгуків.

4. Утримання будинків і дворів – 56% негативних відгуків.

5. Благоустрій і озеленення території – 49% негативних відгуків.

Можливості для занять спортом і організацію вивезення сміття кияни оцінюють як задовільні. Найменшу кількість негативних оцінок отримали доступність медичної допомоги та система громадського транспорту.

Інфографіка: Київська команда

У дослідженні виокремлено проблеми певних районів міста. На паркування, нагадаємо, найбільше скаржаться мешканці всіх районів.

Жителі Голосіївського району нарікають на житлово-комунальні послуги, зате задоволені зеленими зонами, транспортним сполученням і можливостями для культурного відпочинку.

На Дарниці скаржаться на відсутність шкіл, садочків, зелених зон за надзвичайно активної забудови та збільшення кількості мешканців району.

Мешканці Деснянського району задоволені кількістю дитячих закладів і майданчиків, медичним сервісом, зеленими зонами. Проблему транспортного сполучення вони не вважають достатньо гострою.

Жителі Дніпровського району радіють зеленим насадженням, транспортному сполученню, школам, садочкам, дитячим і спортивним майданчикам.

Мешканці Оболоні найбільш незадоволені рівнем комунальних послуг і утриманням будинків, дворів, доріг та тротуарів. Зате позитивно відзначають велику кількість сучасних медичних закладів, а також транспорт, школи, садочки й зелені зони.

На Подолі головною проблемою (знов-таки, окрім паркування) називають рівень утримання будинків і надання комунальних послуг. Позитивно оцінюють доступність шкіл, садочків, майданчиків і зелених зон.

Мешканці Печерська негативно оцінюють утримання будинків, благоустрій, рівень комунальних послуг, якість доріг та пішохідних зон, вивезення сміття. Але рівень можливостей культурного відпочинку вищий у порівнянні з новішими районами.

Мешканці Святошинського району не задоволені житлово-комунальними послугами і утриманням будинків. Також це район, мешканці якого найбільше незадоволені можливостями культурного відпочинку.

У Солом’янському районі відзначають велику кількість скверів й парків, доступність медичного обслуговування. Водночас мешканці відчувають проблеми з утриманням будинків і нарікають на низьку якість доріг та тротуарів.

У Шевченківському районі задоволені активним культурним життям і громадським транспортом. Проте відзначають погану організацію вивезення сміття та недостатній благоустрій територій.

Інфографіка: Київська команда

Дослідження проводилося в період з 1 до 20 листопада шляхом телефонного опитування та онлайн-анкетування користувачів мережі Facebook, що проживають в Києві або передмісті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button