Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Великій Васильківській встановлюють освітлення для костелу Святого Миколая, повідомив керівник компанії Expolight Микола Каблука.

Осівітлювальні конструкції монтують на будівлях із протилежного боку вулиці, оскільки на фасаді костелу їх розміщувати не можна.

«У нашому проекті ми використовуємо технології, розроблені свого часу для освітлення Empire State Building», – повідомив Каблука.

Костел підсвічуватимуть світловими плямами різних діаметрів, які покриватимуть фасад фрагментально і надаватимуть йому рельєфність.

Технічні рішення обговорювали з інженером Джоном Кемпбеллом, який розробляв проект освітлення для Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку.

Обладнання – «з екстремально вузькою двоградусною оптикою» – розробила компанія Philips Color Kinetics, яка працювала з такими об’єктами, як той же Емпайр-Стейт-Білдінг, Собор Паризької Богоматері, Ейфелева вежа, Лондонське око тощо.

Проект ілюмінації київського костелу реалізують за кошти компаній MacPaw, Ring Ukraine та SD Capital.

Римо-католицький храм у псевдоготичному стилі побудував у 1899–1909 роках київський архітектор Владислав Городецький.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button