Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Leo Express

Чеський перевізник Leo Express планує запустити поїзд із Праги до України, повідомляє Rynek Kolejowy.

Маршрут включатиме Краків і розрахований на встановлення сполучення між Прагою та Львовом. Утім, спершу кінцевою станцією буде прикордонне польське село Медика. Потім маршрут продовжать до українського міста Мостиська, розташованого у 14 км від українсько-польського кордону та в 70 км від Львова. Саме до цієї станції доходить колія європейського стандарту.

Leo Express готовий сприяти комфортному проходженню контроля на кордоні, як це відбувається в поїздах «Інтерсіті» Київ-Львів-Пшемишль. Це стане перевагою у порівнянні з перетином кордону автобусом: часом українців затримують на пунктах пропуску на 10 годин і більше.

Фото: Leo Express

Маршрут планують запустити на початку грудня 2019 року. Рейси будуть виконувати щоденно, до чотирьох разів на день.

Попередньо, поїзди вирушатимуть з Праги о 8:09, 10:09, 12:09 та 16:09. До Кракова потяг прибуватиме за 6 годин 40 хвилин, а шлях від Праги до Мостиської займатиме 9 годин 45 хвилин. Назад поїзди вирушатимуть о 23:16, 01:38, 6:38 та 09:38.

Навесні 2018 року чеський лоукост-перевізник RegioJet запустив комбінований – залізнично-автобусний – маршрут Мукачево-Ужгород-Кошице-Прага.

Нагадаємо, у грудні «Укрзалізниця» запустила поїзд Мукачево-Будапешт. Цього року планують запустити поїзд із Києва до Берліна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button