Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Facebook

44.ua повідомляє, що Департамент охорони культурної спадщини погодив облаштування торгівельного центру у згорілій будівлі колишнього Центрального гастроному на Хрещатику.

«Листом від 22 грудня 2018 Департаментом охорони культурної спадщини узгоджено “Проект першочергових протиаварійних робіт на пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення по вул. Хрещатик 40/1”. Замовником є ТОВ “АБ Інвестиції і розвиток”», – йдеться в повідомленні. Зазначають, що ТОВ «АБ Інвестиції і розвиток» – це власник будівлі.

Як повідомляє 44.ua, у листопаді 2018 року Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини затвердила реставраційний проект ТОВ «АБ Інвестиції і розвиток»: згідно з ним, колишній Центральний гастроном стане торгівельним комплексом, пише видання.

Директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк зазначив після погодження реставрації: «Таки є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдуже наше місто, наше історичне і культурне надбання». Варто зазначити, що Центральний гастроном належить до пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення.

Нагадаємо, Центральний гастроном спалахнув у червні 2017 року. Цій будівлі щонайменше 150 років. Раніше в ній жив автор розпису у Кирилівській церкві та Володимирському соборі Михайло Врубель (1888-1889), а також гетьман Павло Скоропадський (лютий-березень 1918 року). Будинок є частиною вцілілого після Другої світової кварталу на Хрещатику. У радянський час тут розташувався «Центральний гастроном», який був закритий на початку 2000-х років.

Читайте також: «Бізнесмен — це ще не Господь Бог»: про що говорили на мітингу проти закриття київських кінотеатрів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button