Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Львівська міська рада виділила Інспекції держархбудконтролю 2,9 мільйона гривень на знесення самовільно збудованої багатоповерхівки, повідомляє Львівський портал.

Ці кошти мерія Львова планує потім стягнути з фірми-забудовника.

Йдеться про семиповерховий житловий будинок з офісними приміщеннями на першому поверсі, зведений на Личаківській, 259. Мешканці так і не заселилися, а в окремих квартирах мародери повиймали вікна і двері.

Компанія-забудовник «Лідер Моноліт» розпочала будівництво, не отримавши документи щодо містобудівних умови, обмеження забудови земельної ділянки, а також без належним чином затвердженого проекту.

У грудні 2018 року Апеляційний адміністративний суд Львова зобов’язав забудовника знести самобуд. Це перший такий прецедент у місті.

Інспекція держархбудконтролю закликала львів’ян перевіряти усі дозволи на будівництво перед тим, як купувати квартири у новобудовах. Обіцяють за такою ж процедурою працювати за всіма незаконними об’єктами.

«Переговорів з забудовником бути не може – будівництво є самочинним. Там є порушення Генплану Львова. На тій ділянці раніше передбачали малоповерхову забудову», – сказав Святослав Кіндратів, керівник юридичного відділу Інспекції.

Зазначимо, що в Києві не було зафіксовано жодного випадку демонтажу незаконної забудови за приписами Державної архітектурно-будівельної інспекції. Серед проблемних новобудов столиці – так званий «будинок-монстр» на вулиці Нижній Вал. Торік експертиза визнала його таким, що підлягає знесенню.

Читайте також: У США власника, який зніс модерністський будинок, змусили побудувати такий самий

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button