Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бізнес-центр у Теннесі. Фото AIA

Американський інститут архітекторів (AIA) оголосив лауреатів своєї щорічної Почесної премії. У 2019 році члени журі обрали дев’ять проектів для нагороди, повідомляється на сайті інституту.

Музей Тірпіца, Данія

Фото: Rasmus Hjortshoj

Музей Тірпіца раніше був цементним воєнним бункером у Блаванді, Данія. Проект назвали «музеєм-невидимкою», оскільки бункер зводили риттям лінійних проходів углиб піщаної дюни. Архітектори з бюро Bjarke Ingels Group перетворили залишки німецького бункера на культурний центр. Його прозорі стіни вбудували у ландшафт, а в центрі музею звели публічний майданчик.

Фото: Bjarke Ingels Group

Національний музей афро-американської історії та культури, США

Фото: Alan Karchmer

Облицювання музею виконане так, щоб відтінити скляний фасад будівлі. При цьому бронзові елементи, подекуди, мають видалити, щоб з будівлі музею можна було оглянути столицю США.

Фото: Darren Bradley

Архітектори з бюро Adjaye Associates, Davis Brody Bond, The Freelon Group і SmithGroupJJR  вирішили зробити південний вихід з музею нижчим за ґанок, щоб спростити відвідувачам вихід до Вашингтонського монументу.

Парк Конфлюенс, Мексика

Фото: Casey Dunn

Бюро Lake Flato Architects спроектувало на березі річки Сан-Антоніо парк Конфлюенс. Як пише видання Dezeen, це –лабораторія для вивчення популяцій південного Техасу і впливу міських процесів на штучні водойми. Парк призначений для навчання та відпочинку і єчастиною масштабного проекту з відновлення довкілля у Мексиці.

Фото:Casey Dunn

Арлінгтонська початкова школа, США

Фото: Benjamin Benschneider

Бюро Mahlum Architects спроектувало в містечку Такома, Вашингтон, школу, яка б поєднала навчання всередині та зовні будівлі. Ігровий майданчик виконує роль театру просто неба,. Завдяки його критій площі діти можуть виходити на вулицю й  під час дощу. Дах школи пропускає світло всередину, а прозорі фасади дозволяють спостергіати за природою.

Фото: AIA

Житловий будинок Starter Home No. 4-15, США

Фото: AIA

В історичному районі Нового Орлеану побудували дім у сегменті найнижчих цін. Starter Home став рухом серед архітекторів, який передбачає будівництво найдоступнішого житла в історичних районах. Проекти на кшталт Starter Home No. 4-15 покликані зрівняти ціну нерухомості у районах з нерівномірним заселенням для уникнення джентрифікації.

Фото: AIA

Центр Casey House, Канада

Фото: AIA

Оздоровчий комплекс у Торонто демонструє новий архітектурний концепт лікарень від бюро Hariri Pontarini Architects для людей з ВІЛ/СНІД.

Фото: AIA

Центр Crosstown, США

Фото: AIA

Десятиповерховий проект бізнес-центру в Теннесі від архітектурної фірми Looney Ricks Kiss розподіляється всередині на робочі зони та місця для зустрічей різної площі. Роль публічного простору в центрі виконують також сталеві сходи. Вони можуть слугувати платформою для обговорень, або бути зручним місцем для роботи.

Фото: AIA

Ротонда в Університеті Вірджинії, США

Фото: Anna Wesolowska

Бюро John G, Waite Associates Architects та PLLC відреставрували ротонду в заснованому Томасом Джеферсоном Вірджинському університеті. Зазначають, що у проекті дотримано передові способи відновлення будівель. Стоки на даху замінили на мідні, цегляні стіни були очищені та вирівняні. Карнизи 1890-х років також відновили, а старі колони замінили новими, з каррарського мармуру.

Фото: AIA

Смарт-фабрика в Іллінойсі, США

Фото: Simon Menges

В Іллінойсі архітектори Barkow Leibinger спроектували фабрику з виставковим залом. Вона містить 11 промислових відділів, за якими можна спостерігати з оглядової частини під дахом. Елементи інтер’єру оброблені сталлю, обвугленою деревиною, полірованим бетоном та керамзитом. З двох боків фасад фабрики скляний, з інших – сталевий.

Фото: AIA

Дивіться також, які проекти Американський інститут архітекторів нагородив Премією честі минулого року

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button