Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цього року Американським інститутом архітекторів (АІА) було обрано 17 проектів для Іnstitute Honor Awards for Architecture 2018, повідомляє ресурс Archdaily. «Хмарочос» обрав чотири проекти, які пропонують рішення актуальних та важливих міських проблем.

Chicago Riverwalk. Проект – Ross Barney Architects

Ще у «Плані Чикаго» 1909 року головний вихід до річки Чикаго мав стати місцем для відпочинку та торгівлі для містян. Майже через століття заплановане вдалось реалізувати. Через зміни в формі спуску до води, рівень води створює нові з’єднання з водою. Перш за все, Chicago Riverwalk використовує міський контекст, охоплюючи та інтерпретуючи нашарування історій Чикаго.

Фото: Kate Joyce Studios

Школа для дівчаток Gohar Khatoon. Проект – Роберт Хулль, Університет Вашингтону, Департамент архітектури

Розташована в одному з чотирьох найбільших міст Афганістану, Мазарі-Шариф, школа для дівчаток Gohar Khatoon стала урбаністичним центром освіти міста. В ній навчаються кілька тисяч дівчат щодня. За дорученням Міністерства освіти провінції Балх у партнерстві з благодійною організацією з США, школа інтегрована в національну систему освіти, розширюючи зусилля Афганістану щодо розвитку жінок та дівчат та їхнього внеску в афганське суспільство. Gohar Khatoon підтримує цей процес, сприяючи стабільності, комфорту та залученню громадськості, ставши моделлю для інших дівочих шкіл країни.

Фото: Nic Lehoux

Spring Street Salt Shed. Проект  –Dattner Architects

Розташований на краю Манхеттена, ангар Департаменту санітарії став проектом програми NYC’s Design Excellence. Фасад ангару має площу 39483 квадратних метри. В середині споруди міститься майже 5000 тонн солі. Гранована будівля на фасаді вкрита металевими пластинами, що вже знала знаковою спорудою для мешканців міста й туристів. Дизайн Spring Street Salt Shed стає прикладом для життєво важливої громадської архітектури.

Фото: Albert Vercerka

Міський структурний річковий план: узгодження пейзажу Конвея. Проект – Університет Арканзаського центру спільного дизайну

Міський структурний річковий план створено для міста Конвей, штату Арканзас. Він відкалібрує міську інфраструктуру відповідно до ідеалів, закріплених у концепціях екосистемних послуг. План передбачає створення величезної кількості зеленого простору, який містить ряд модифікацій, що доповнюють традиційну інфраструктуру. Екологічні проблеми зазвичай спричинені власниками землі чи недобросовісними мешканцями. Задля боротьби з таким станом речей та захисту місцевості план пропонує ряд соціальних змін в політиці та цілісні рішення для простору.

University of Arkansas Community Design Center

Додамо, Institute Honor Awards for Architecture – це престижна нагорода в галузі архітектури, що впровадже на Американським інститутом архітекторів. Цьогоріч організатори обрали 17 переможців серед більш ніж 500 проектів. Нагороди буде вручено в Нью-Йорку у червні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button