Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба КМДА

Київ опинився на шостому місці у сімці найбільш сніжних міст Європи, повідомляє Der Standard.

Такий рейтинг склали сайт для пошуку житла Holidu і сайт прогнозів погоди WorldwWeatherOnline на основі середньої кількості сніжних днів із грудня по березень 2009-2017 років. Загалом порівняли дані 372 європейських міст.

Так, у Києві за цей період сніг випадає в середньому 13 днів на місяць. Таким чином, українська столиця обійшла литовський Каунас, який розташувався на останній сходинці рейтинга. А найбільш сніжним містом виявилося фінське Гельсінкі (17 сніжних днів на місяць).

Примітно, що опис Києва німецьке видання починає словами: «Українська столиця на берегах Дніпра – це архітектурна перлина, що сяє під білосніжною ковдрою».

Також автори радять поїсти київської перепічки та перейти Дніпро пішки кригою. Наступного дня сходити в торговельний центр на Майдані Незалежності, а потім дізнатися про культуру та історію країни у Музеї Чорнобиля.

Рейтинг міст Європи з найбльшою кількістю сніжних днів:

  1. Гельсінкі, Фінляндія
  2. Таллінн, Естонія
  3. Вільнюс, Литва
  4. Турку, Фінляндія
  5. Осло, Норвегія
  6. Київ, Україна
  7. Каунас, Литва

Нагадаємо, цієї зими Київ придбав дві кандські снігоплавильні машини, але поки що не використовував їх під час снігопадів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button