Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Концепт кінозалу в «Зоряному» після оновлення

Заступниця директора кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе і голова правління Української кіноакадемії Володимир Войтенко започаткували громадську ініціативу «Кінорух». Як пишуть її ініціатори у Facebook, зараз Кінорух має на меті повідомляти про оновлення, зокрема, кінотеатру «Зоряний», що на Печерську.

Оновлений «Зоряний» стане публічним закладом комплексного типу – з конференц-сервісами, кафе, книгарнею, простором для комунікації і «невеликим затишним кінотеатром з чотирма малими залами», йдеться у першому дописі на сторінці «Кінорух».

Концепт простору в «Зоряному» після оновлення

«Спогади про Кінотеатр як місце зустрічі з справжнім мистецтвом потрібні, щоб “перебити” той дух мормони і злочинів, який зараз кружляє над будівлею. Я твердо знаю, що люди, які взялися повернути киянам “Зоряний” як заклад культури, мають чисті помисли і чесні наміри. Інакше я не стала б їм допомагати», – пише Горделадзе.

Концепт простору в «Зоряному» після оновлення

Зазначимо, ініціатори руху пишуть, що започаткували ініціативу «на тлі поганих новин про втрату знакових закладів Києва», проте занепокоїв киян безпосередньо проект нового фасаду «Зоряного». Зокрема, йдеться про позбавлення будівлі оригінальних рис.

«Любите київську архітектуру доби модернізму? Любіть, бо вона зникає так само швидко, як і решта архітектурної спадщини Києва», – писав активіст Мартиненко-Кушлянський.

Він прогнозував, що будівлю повністю позбавлять рис модернізму. Фасад стане здебільшого скляним. «Це буде вже зовсім інша будівля, фактично новобуд, від якого не збережеться навіть частинки оригінального фасаду (як от у випадку ЦУМу)», – писав активіст.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button