Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: rau.ua

Про продаж ТРЦ Respublika, який мав стати третім найбільшим ТРЦ у Європі, повідомляє Ukrainian Retail Association з посиланням на результати торгів.

Згідно з даними конкурсу, за 777 мільйонів гривень недобудований комплекс купила компанія «Солтекс Капітал». Повідомляється, що засновником «Солтекс Капітал» є компанія Галеон Інвест, а кінцевий бенефіціар підприємства – громадянин Великобитанії Роберт Алан Джонсон. Уповноважені особи компанії – Василь Астіон та Андрій Ліхецький. Зазначають, що «Солтекс Капітал» була створена в Києві у 2018 році.

Аукціон стартував з ціни лоту у 2,59 мільярда гривень. З кожним кроком його вартість знижувалася на 1%, аж поки на позначці у 777,13 мільйона гривень «Солтекс Капітал» не зробила ставку.

Раніше «Солтекс Капітал» вже намагалася отримати ТРЦ Respublika, однак на попередньому аукціоні компанія не зробила ставок, хоч була єдиним учасником. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) тоді установив мінімальну ціну лоту в 1,03 млрд грн. Ще раніше, у грудні 2018 року аукціон взагалі не відбувся – НБУ винесла рішення, згідно з яким ФГВФО ризикував реалізувати актив за занизькою ціною. У грудні він коштував четверту частину початкової ціни – 518 мільйонів гривень.

Нагадаємо, ТРЦ Respublika почали будувати у 2012 році і у 2014 мали здати в експлуатацію. Загально площа об’єкту мала скласти 298 000 квадратних метіви і тим самим зробити його третім за площею ТРЦ в Європі. Інвестором ТРЦ виступав відомий бізнесмен Дмитро Фірташ через компанію Мегаполісжитлобуд. ЗМІ також пов’язували цю компанію з ім’ям ще одного українського бізнесмена, колишнього глави Адміністрації президента, а нині нардепа від «Опозиційного блоку» Сергієм Льовочкіним. Інвестиції оцінювали у 350 мільйонів доларів. У 2015 році будівництво було зупинене за рішенням власника.

Однак після того як банк Надра, який надав кредит на будівництво ТРЦ, став неплатоспроможним і не зміг повернути Нацбанку борг в розмірі 4,4 мільярда гривень,ФГВФО почав реалізовувати в судовому порядку свої права, як заставоутримувача корпоративних прав власника ТРЦ Respublika.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button