Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nikola Saliba/unsplash

«Громадське» повідомляє, що шостого лютого у Верховній Раді мають заслухати «Проект Постанови про заходи із забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні». Згідно з цією постановою, Кабмін отримає три місяці на розробку та затвердження проекту Стратегії державної сімейної політики до 2023 року.

«Сім’я, основою якої, відповідно до Конституції України, є шлюб між чоловіком і жінкою, є одним з найважливіших інтегративних суспільних інститутів, животворним осередком суспільства. Найважливішим завданням сім’ї є виховання активної і відповідальної особистості. Без мiцної сiм’ї не може бути здорового суспiльства, нацiї та мiцної держави. Відтак, усвідомлення важливості сім’ї є запорукою побудови здорового суспільства, його майбутнього», – йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Пояснюють, що інститут сім’ї в Україні зазнає труднощів через економічні, соціально-політичні та духовно-культурні трансформації суспільства. Акцентують на низькому рівні народжуваності і великій кількості розлучень. Зазначимо, у проекті Постанови про заходи із забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні апелюють до захисту  традиційного шлюбу чоловіка й жінки.

«Негативно впливає на сім’ю пропаганда у ЗМІ деструктивного для сім’ї способу життя, що веде до знищення чи часткового знецінення сімейних цінностей», – пишуть депутати. Пояснень тому, що таке «пропаганда у ЗМІ деструктивного для сім’ї способу життя», нвони е наводять.

Постанова передбачає пропагування сімейних цінностей, покращення системи захисту сімей, вагітних, матерів, батьків, а також мінімізацію абортів.

Нагадаємо, раніше сумські чиновники просили захистити українські сім’ї від ЛГБТ та заборони домашнього насильства.

«Громадське» наводить коментарі депутатів з кількох партій. Володимир Курінний, нардеп від БПП, впевнений у рекламно-пропагандистському значенні Постанови і пов’язує розгляд її проекту з симпатією до російської тенденції ствердження традиційних сімейних цінностей.

Євген Рибчинський від «Волі народу» зазначає, що для виживання нації кожна родина повинна мати трьох дітей. Для цього, запевняє чиновник, сім’я повинна бути забезпечена часом і фінансами. Вадим Новинський від «Опоблоку» також схвалив концепцію документа.

Зрештою, співавтор постанови від «Об’єднання Самопоміч» Павло Кишкар засумнівався у доречності ухвалення постанови.

«Постанова не буде прийнята, судячи з дискусії, яка почалася. Будемо бачити, як реагує суспільство на цю проблему», – прокоментував «Громадському» чиновник.

Читайте також нашу статтю про те, як консерватизм і традиційні цінності можуть стати загрозою правам жінок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button