Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація проекту озеленення бульвару Лесі Українки // КП УЗН Печерського району

У печерському районі Києва цього року створять шість нових скверів. Прес-служба Печерської РДА оприлюднила проекти усіх нових зелених зон.

Зокрема, на бульварі Лесі Українки демонтують металеву огорожу і замінять її рядами кизильника.

У «Київзеленбуді» вирішили відмовитися від звичайних газонів, натомість висадивши багаторічні квіти та декоративні злаки. Міксбордери з різних видів рослин квітнутимуть упродовж цілого року, крім зими.

На бульварі Дружби Народів замінять урни і лави та висадять декоративні яблуні, глід та акацію. У якості прикладу бажаного комфортного міського середовища автори презентації обрали рендери інфраструктури в російському інноваціному центрі Сколково. На цих візуалізаціях бачимо велику пішоходну і велосипедну зону, відділену від автомобільної дороги зеленими насадженнями.

Візуалізація інфраструктури Сколкова, викорстана печерськими комунальниками

Капітальний ремонт чекає на сквер Небесної Сотні. КП УЗН Печерського району пропонує замінити ФЕМ на «сучасне тротуарне покриття», замінити освітлення, урни та лави, відремонтувати сходи.

Комунальники планують обрізати та вирубати дерева, які визнають аварійними і сухостійними, й натомість висадити нову алею. Сквер також оформлять багаторічними рослинами і злаками.

Читайте також: Виставка «Дезеленізація»: художники зібрали докази нищення дерев «Київзеленбудом»

У Латвійському сквері біля посольства Латвії замінять покриття і зобразять на ньому мапу республіки. Стелу прикрасять національним латвійським орнаментом.

Біля будівлі Печерської РДА облаштують сквер Китайської Народної Республіки, проект якого також передбачає рясну національну китайську символіку. Тут хочуть встановити пагоду на майданчику у формі обрисів КНР, «місячний місток», знак «інь-ян», а також чомусь японські синтоїстські ворота торі, бонсай і бонсекі (щоправда, останні два явища справді мають китайське походження).

На Липському бульварі восени 2018 року комунальники вже висадили 60 сакур і 19 платанів. Тепер настав час встановити скульптуру «Молитва за Україну».

Тут також замінять ФЕМ-покриття на тротуарну плитку «лайнстоун». Висадять багаторічні злаки і ще кількадесят сакур. Для крон дерев встановлять окрему підсвітку.

Загалом обіцяють надати території «належного високого естетичного та екологічного рівня».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button