Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Taras Zaluzhny / Unsplash

Львів першим із українських міст долучиться до запровадженої ЄБРР екологічної програми План заходів зеленого міста (Green City Action Plan, GCAP), повідомляє Львівська міська рада.

Програму фінансуватиме уряд Чехії. ЄБРР вибрало підрядником чеську компанію-консультанта Enviros.

План зеленого міста – це розробка комплексної бізнес-моделі для сталого міського розвитку. Комплекс заходів, які розроблятимуть експерти ЄБРР, має вирішити проблеми з водою, транспортом, енергоефективністю, сміттям та житловим господарством Львова.

Перший такий план прийняли в 2017 році стосовно Тбілісі. Торік до програми долучилися Софія, Белград, Тірана, Мінськ та інші міста.

«ЄБРР планує виконувати глобальну соціальну функцію і хоче зробити планету та окремі міста більш привабливими для проживання. Банк спрямує щонайменше 40% своїх інвестицій на зелені технології», – розповів Tvoemisto.tv керівник «Інституту міста» Олександр Кобзарєв.

Наразі експерти вже перебувають у Львові й розпочали роботу над Планом. Також залучать міську владу та громадські організації.

Загальний бюджет програми «План заходів зеленого міста» складає 950 мільйонів євро.

Нагадаємо, торік Львів зобов’язався повністю перейти на відновлювальну енергетику до 2050 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button