Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

У 2018 році на кір в Європі захворіло понад 82 тисячі людей, що є рекордним показником за останнє десятиліття, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я.

Хоча вакцинацію від кору в Європі проходить найбільше дітей, ніж будь-коли раніше, показники щеплення нерівномірно розподіляються в різних країнах, зазначає ВООЗ.

Іншими словами, така велика кількість хворих досягається за рахунок України. Причина – низький рівень вакцинації.

В Україні на кір захворіло понад 53 тисячі осіб, у той час як в усіх країнах Європи разом – 34 тисячі.

В Європі у 2018 році від кору загинуло 72 людини, з них 16 – в Україні.

Мапа рівня вакцинації протягом 1980-2016 років показує, що кількість щеплених дітей в Україні різко впала з 2009 року, а у 2016-му досягла критично низького показника.

За останніми даними Міністерства охорони здоров’я України, тільки за січень 2019 року на кір в Україні захворіло 15 тисяч людей. Найвищі показники захворюваності фіксують у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій областях та у Києві.

Торік експерти ЮНІСЕФ повідомили, що близько 30% довідок про вакцинацію в Україні – фальшиві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button