Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Щеплення стали робити значно частіше після спалаху кору, але вакцинуватися проти дифтерії, правця і коклюшу українці не поспішають.

Фото: Pixabay

Кількість фальшивих довідок про вакцинацію в Україні складає близько 30%, повідомила Радіо Свобода медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

«В нас не лише охоплення щепленням невисокі, а ще й можна звідти прибрати кількість цих фальшивих довідок. Ми робили велике опитування як ЮНІСЕФ – цифри на диво високі. Тому я остерігаюсь, що якщо в нас запровадять “силовий” метод вакцинації, то він призведе лише до ще більшого зростання фальшивих документів», – заявила Булавінова.

Вона додала, що зараз через спалах кору охоплення вакцинацією проти кору значно підвищилося і на кінець року склало 95-97% мінус фальшиві довідки.

При цьому, як заявила Булавінова, охоплення вакцинацією проти дифтерії, правця і коклюшу складає близько 50%. Також є низьким охоплення проти гепатиту.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні від початку 2018 року на кір захворіли майже 14 тисяч людей, більшість із них діти. Від ускладнень померли шестеро дітей і двоє дорослих.

У січні в КМДА заявили, що від кору в Києві лишаються не вакцинованими 20% дітей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button