Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23636 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: vagabond.com

Шведський взуттєвий бренд Vagabond запускає кампанію зі збору непотрібного взуття на переробку під назвою Shoe Bring Back.

Покупці, які принесуть пакунок із принаймні двома парами взуття до місцевого магазину Vagabond, отримають ваучер на п’ять євро на покупку.

Зібране взуття переправлятимуть до Німеччини, де його будуть сортувати. Ті черевики, які все ще можна носити, реалізовуватимуть як секонд-хенд, решту – віддаватимуть на переробку.

Німецька фабрика I:Collect запровадила пілотний проект, в якому застосовуватимуть нову технологію переробки взуття. Раніше це було проблемою через велику кількість різних матеріалів, з яких складається взуття.

Кампанія Shoe Bring Back наразі діє у Швеції, Фінляндії, Німеччині, Польщі, Чехії, Угорщині, Данії та Великій Британії. З кінця березня проект запустять у Росії.

Про Україну поки не йдеться, оскільки офіційний представник бренду залишив український ринок кілька років тому.

Зате в київських магазинах H&M приймають на переробку непотрібний одяг.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button