Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

З січня 2019 року в Україні почала працювати програма «муніципальна няня», яка передбачає компенсації батькам на послуги з догляду за дитиною до трьох років. Як надавачів таких послуг цілком можна оформити дідусів, бабусь та інших родичів, повідомляє Урядовий портал.

Але є умова: бабуся чи дідусь мають зареєструватися або фізичною особою підприємцем або юридичною особою, яка надає послугу догляду за дітьми до 3-х років.

Необхідні КВЕДи – 97.00 (діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги) та 88.91 (денний догляд за дітьми) для ФОП та 78.20 і 85.10 для юридичних осіб.

«Це особливо вигідно тим бабусям чи дідусям, яким не вистачає страхового стажу до пенсії», – вважають в уряді.

Слід, однак, зазначити, що в разі реєстрації в якості підприємця бабуся чи дідусь повинні будуть сплачувати не лише податки (5% для третьої групи), але й обов’язковий ЄСВ, який зараз складає 918 гривень на місяць.

При цьому місячна сума державного відшкодування за послуги няні складає 1626 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button