Херсонські кавуни та гуцульську бринзу збираються запатентувати
У рамках проекту, який допомагає це реалізувати, створено також першу в Україні асоціацію виробників вина.
У рамках проекту, який допомагає це реалізувати, створено також першу в Україні асоціацію виробників вина.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Херсонські кавуни зареєструють з географічним зазначенням. Про це йдеться на сторінці проекту «Географічні зазначення в Україні».
Наступним кроком є подання документів Асоціації виробників херсонського кавуна до державної реєстрації. Повідомляють, що це відбудеться незабаром. Крім того, державну реєстрацію планується призначити і для гуцульської бринзи – продукту, який виробляють на Косівщині (Івано-Франківська область). Наразі заявляють лише про готовність бринзярів до співпраці. В разі досягнення домовленостей в Україні буде також запатентовано «гуцульську овечу бриндзю».
На зборах 14 лютого у селі Криничне на Одещині було також створено першу в Україні асоціацію виробників вина. Вона контролюватиме, зокрема, географічне зазначення місцевого вина «Ялпуг».
«Географічні зазначення в Україні» – проект, який реалізується за фінансування ЄС протягом 2017-2020 років. Він має на меті допомогти державі розробити систему географічних зазначень – позначення товарів із властивостями та репутацією, що зумовлені переважно місцем походження.
Нагадаємо, відповідно до умов Асоціації з ЄС, до 2026 року слід перейменувати виготовлений в Україні коньяк.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті