Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Друковані меблі у місті Салоніки від Print Your City

Мешканці грецького міста Салонікі тепер можуть віддавати пластик на функціональну переробку: з такого сміття на 3D-принтері друкують меблі для облаштування міських просторів. Про інновацію повідомляє Dezeen.

Спочатку мешканцям треба обрати вид бажаних меблів на сайті. Це може бути, зокрема, сіялка, опора для велосипеда, годівниця, книжкова шафа тощо. Далі сайт повідомить, скільки пластику потребує виготовлення. Як зазначає видання, для друку великої трикутної лавки знадобиться 90 кілограмів переробленого пластику.

Меблі виготовляють переважно з поліпропілену та поліетилену на станції The Zero Waste Lab. Відходи сортують, миють та подрібнюють. На переробку приймають також вироби з пластику PET і PS.

Станція The Zero Waste Lab. Фото: Print Your City

Ініціатива діє у рамках руху Print Your City у колаборації з компанією Coca-Cola. Її автори, засновники переробної лабораторії – дизайнери бюро The New Raw, – хочуть залучити до переробки сміття містян з усього світу.

Виробництво меблів. Фото: Print Your City

Дизайнери розповіли Dezeen, що за розміщення друкованих меблів проголосували вже 2900 жителів Салонік, а всього на переробку у місті вже здали 800 кілограмів пластику.

Читайте також наш огляд виставки INTERIOR MEBEL 2019. Що пропонують сучасні українські дизайнери меблів та декору?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button