Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лотта Крок. Фото: Anke Teunissen

Очільниця муніципалітету Амстердаму Кательїне Боерма призначила дев’ятирічну Лотту Крок мером дитячого велоруху. Про це повідомляє The Guardian.

Лотта Крок першою в світі виконує таку функцію. Її мета – надихати дітей до велоруху і привертати увагу міста до відповідних перешкод.

«Трьома найбільшими проблемами для нас є автомобілі, туристи на велосипеді та скутери, – пояснює Лотта The Guardian. – Автомобілі займають дуже багато місця, туристи завжди розхитуються на велосипедах і зупиняються у найбільш неочікуваний момент. Скутери просто підрізають на дорозі».

Минулого червня Лотта перемогла в конкурсі серед школярів, у якому треба було розробити безпечніший та веселіший дитячий велосипед. Ідея Лотти полягала в тому, аби включити дитячі велосипеди і тандеми у популярний локальний велошеринг.

Мер Амстердаму (ліворуч) і Лотта Крок. Фото: Anke Teunissen

Мер Боерма зазначає, що у місті 125 тисяч дітей, яким потрібно показати приклад для наслідування.

«Тут живуть люди з 200 культур, і деякі не вважають велосипед безпечним видом транспорту. Відтак діти цих сімей їздять до школи на автобусі, потім на скутері, а коли виростуть – пересядуть на автівки. Ще є над чим працювати», – пояснює мер Боерма. На думку чиновниці, місто, зручне для дітей, буде зручним і для літніх мешканців.

Серед ідей Лотти, повідомляє The Guardian, розробка парку для дітей, охочих навчитися їздити велосипедом, а також додаток для туристів з правилами велоруху.

Зазначають також, що в Амстердамі на 850 тисяч мешканців припадає 881 тисяча велосипедів.

Читайте також: В Амстердамі демонтували знак «I amsterdam», оскільки він став символом масового туризму. Слоган став справляти про місто враження «якоїсь маркетингової історії».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button