Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oliver Lang

Влітку в Берліні запуститься додаток Jelbi, в якому будуть поєднані дані про весь міський транспорт. Йдеться про систему громадського транспорту, каршеринг, байкшеринг, сервіси прокату самокатів, роликів, автомобілів і служби таксі. Про це повідомляє FastCompany.

«У нас було вісім велосервісів, не пов’язаних у мережі», – говорить Крістоф Шмінке, один з директорів німецької компанії Trafi, яка розробляє Jelbi. Він пояснює, що в певний момент берлінський оператор громадського транспорту BVG відчув конкуренцію з сервісами на кшталт Uber.

Нагадаємо, віднедавна Uber тестує функцію відстежування громадського транспорту.

Фото: Oliver Lang

BVG керує у Берліні метрополітеном, трамваями, автобусами та поромами, а відтепер вирішила поєднати всі засоби пересування в одному додатку. Громадський перевізник вирішив зайняти нішу раніше за приватних підприємців.

Шерингові сервіси в Берліні завдяки підключенню до Jelbi отримають нових клієнтів. Пасажирам, які планують поїздку не власним автомобілем, такий сервіс може показати більшу кількість варіантів пересування містом, пояснює FastCompany.

Читайте також нашу статтю про те, як зупинити транспортний колапс у Києві

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button