Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Порізані постери. Фото: facebook.com/shevchenkomuseumkyiv

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знищення націоналістом Юрієм Павленком виставки «Квантовий стрибок Тараса Шевченка» у Київському метрополітені, повідомляють Українські Новини.

Павленко («Хорт») порізав постери на станції метро Тараса Шевченка 17 лютого, після чого всю виставку достроково скасували. 25 лютого до правоохоронців звернувся потерпілий – художник Олександр Грєхов.

«Його заява надійшла до нас тільки вчора. За його заявою ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 (свідоме знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу, зараз досудове слідство триває», – повідомив начальник управління поліції на Київському метрополітені Михайло Никонов.

З його слів, зараз іще рано говорити про підозру кому-небудь, оскільки поліції необхідно встановити матеріальну цінність знищених творів і мотив правопорушника.

Павленко сам виклав у Facebook відеозапис знищення виставки. Він пояснив свої дії тим, що стилізовані зображення Шевченка є наругою над поетом. Він також оголосив розшук ілюстратора з метою «поспілкуватися».

Члени угруповання ОУН влаштували мітинг перед Музеєм Шевченка у Києві, вимагаючи більше не проводити виставки постерів Грєхова. Через погрози організатори скасували виставки у Львові та Вінниці.

Дизайнери крамниці «Невпинно» створили колекцію значків із Шевченком на підтримку Грєхова.

Виставка «Квантовий стрибок Тараса Шевченка» – спільний проект Національного музею Тараса Шевченка, Київського метрополітену та ілюстратора Олександра Грєхова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button