Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Черга за «соціальним хлібом». Фото: facebook.com/social.ruh

З березня у кіосках «Київхліб» знижки на соціальні сорти хліба надаватимуться пільговикам залежно від пільгової категорії. Знижку дозволить вирахувати Картка киянина, провідомляє прес-служба КМДА.

Раніше «соціальний хліб» – батон, український та пшеничний – продавали за фіксованими цінами. Відповідно, після запровадження системи знижок вартість хлібу змінюватиметься.

Власників Картки киянина поділено на п’ять категорій, кожна з яких має право на свій розмір знижки.

Максимальний розмір знижки – 70%. На неї можуть претендувати родичі загиблих в АТО і під час Революції Гідності, діти-сироти та праведники Бабиного яру.

Знижка 60% надається особам з інвалідністю, в’язні таборів і гетто тощо.

Знижку 50% передбачено для дітей з інвалідністю з дитинства.

25% знижку отримають непрацюючі пенсіонери.

Інші власники Картки киянина, які не мають пільг, зможуть купувати соціальні сорти хліба зі знижкою 20%.

Хліб зі знижками продаватимуть по одному виробу на день в одні руки. На чеку буде зафіксовано, яку саме знижку отримав пільговик.

«Коли хліб реалізовувався за фіксованими цінами, у нас були випадки скуповування продукції підприємцями, які його перепродували за ринковими цінами», – пояснила таку систему заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Водночас присутність власника буде не потрібна – купити хліб зможуть родичі чи знайомі пільговика за умови пред’явлення картки.

У КМДА додали таблицю актуальних цін на соціальні сорти хліба та їхню вартість із відповідними знижками.

З кінця тижня цю системою вже тестуватимуть кілька перших кіосків «Київхліб». Протягом березня до програми долучать всі 150 точок продажу.

У 2014 році «Київхліб» і КМДА домовилися про продаж певних сортів хлібу пільговикам за фіксованими зниженими цінами. На сьогодні термін дії цих договорів сплив. Новий договір про продажу хлібу зі знижками діятиме до 2020 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button