Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Територія «Кузні на Рибальському». Фото: Wikipedia

Бізнесмен Сергій Тігіпко планує побудувати на території заводу «Кузня» (колишня «Ленінська кузня») житловий масив. Про це він повідомив у інтерв’ю журналу «Новое время».

Територія заводу «Кузня» з 1995 року належала Петру Порошенку. Торік ділянку за 3,23 мільйона доларів придбала кіпрська компанія Еwins Lімітеd, підконтрольна Тігіпкові.

«На цій території ми плануємо розпочати найближчим часом масштабний будівельний проект. Радше за все, це буде житловий масив – зі школами, дитячими садками, комерційною нерухомістю», – розповів Тігіпко.

Забудова торкнеться тих частин території заводу, які не задіяні у виробничих цілях і використовуються неефективно, зазначив Тігіпко.

«Щодо ділянки площею дев’ять гектарів біля залізничного вокзалу, на ній плануємо побудувати великий торговельно-офісний центр», – додав він.

Завод «Кузня» займає не лише територію на Рибальському острові, але й ділянку від Центрального залізничного вокзалу до вулиці Петлюри й Жилянська.

Сталеливарний завод на Рибальському острові зведено у 1862 році, це одне з найстаріших підприємств Києва. За радянських часів завод перейменували на «Ленінську кузню», та змінили спеціалізацію на суднобудівництво.

Читайте також: Новий Поділ: яким девелопери бачать майбутнє київського річкового порту

У 2016 році Київрада затвердила детальний план території Рибальського острова, що передбачав перетворення занедбаної промзони на багатофункціональні квартали, з житловими будинками, магазинами на перших поверхах, освітнім комплексом, водними каналами, бульварами і театром.

Згідно з ДПТ, завод «Кузня на Рибальському» у перспективі має бути перетворений на багатофункціональні квартали.

Наразі на Рибальському триває будівництво ЖК «Рибальський».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button