Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Cardioprotegidos

В Києві активізувалася спроба оснастити станції метро дефібриляторами. У Департаменті транспортної інфраструктури готують відповідну документацію, повідомляє пресс-секретарка КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон.

21 січня на сайті КМДА з’явилася петиція про встановлення дефібриляторів у Київському метрополітені. Ініціаторка петиції Вероніка Яросевич пояснила свою пропозицію випадками смертей у метро, яких можна було б уникнути, якби поруч була така техніка.

«КП Київський метрополітен має достатньо підстав і повноважень для залучення експертів, які б допомогли вирішити питання надання екстреної домедичної допомоги», – писала авторка. Вона додає, що варто почати переймати досвід з-за кордону.

Макогон повідомила, що учасники Громадського бюджету також створили онлайн-мапу точок з дефібриляторами по всій Україні, яку можна доповнювати самостійно. Прес-секретарка також додала, що петиція про дефібрилятори в метро, на її думку, має набрати більше голосів, ніж петиція про таймер зворотнього відліку. Про нього «Хмарочос» писав раніше.

Дефібрилятор – це апарат, який призначений для електроімпульсної терапії порушень серцевого ритму, в основному – фібриляції (дуже швидких скорочень) шлуночків серця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button