Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Павло Калюк / facebook

В ніч з 27 на 28 лютого в соцмережах з’явилися світлини станції метро Тараса Шевченка з поновленими постерами на колонах. Однак разом з тим зазначалося, що зранку постерів уже не було.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210531445760647&set=a.4472765995512&type=3&theater

Вранці ж на youtube-каналі ГогольFest з’явилося відео, на якому невідомі в масках Миколи Гоголя розклеюють постери на колонах станції. Зазначимо, на цей раз розмістили роботи не лише Олександра Грехова, а й користувачів соцмереж. Проте станом на дев’яту годину ранку 28 лютого постерів на станції вже не було, їх зняли працівники КП «Київського метрополітен».

«Хмарочос» спитав у прес-службі КП, чи за рішенням працівників компанії нові постери зняли. Там відповіли, що виставка «Квантовий стрибок Тараса Шевченка» не поновлювалася.

Нагадаємо, нещодавно виставка «Квантовий стрибок Тараса Шевченка» викликала дискусію у соцмережі: радикал Юрій Хорт вирішив, що це «офіційна наруга над Тарасом Шевченком», і порізав постери. Згодом дизайнери крамниці «Невпинно» створили колекцію значків з Тарасом Шевченком на підтримку акції та автора. Хорт намагався цькувати й їх. Станом на ранок 28 лютого поліція порушила кримінальну справу за знищення виставки.

Виставка «Квантовий стрибок Тараса Шевченка» – спільний проект Національного музею Тараса Шевченка, Київського метрополітену та ілюстратора Олександра Грєхова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button