Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: IKEA

IKEA випустить завіси, які крім захисту від світла також захищатимуть повітря в приміщенні від шкідливого бруду. При контакті зі світлом матеріал фіранки руйнує забруднювачі повітря. У продаж фіранки GUNRID вийдуть 2020 року, повідомляється на сайті компанії.

В компанії запевняють, що технологія, за якою виготовлятимуть завіси, працює на кшталт фотосинтезу. Розробку збираються застосувати і в іншій текстильній продукції.

«Ми знаємо, що не існує єдиного рішення для проблеми забруднення повітря. Ми працюємо в довгостроковій перспективі для позитивних змін, щоб дати можливість людям жити здоровішим і більш сталим життям», – пояснює керівниця відділу сталого розвитку Inter IKEA Group Лена Прип-Ковач.

У компанії сподіваються, що екологічні фіранки, зокрема, надихатимуть населення до змін у поведінці, які також призводитимуть до нових ініціатив у сфері очищення повітря.

Минулого року IKEA запустила Better Air Now! – ініціативу, спрямовану на переробку рисової соломи у матеріал для нових продуктів компанії. Рисова солома – це виробничий залишок, який зазвичай просто спалюється і забруднює повітря. До 2030 року в IKEA збирається стати «клімат-позитивною» компанією, зменшивш на 70% кліматичний відбиток у кожному продукті (у порівнянні з 2016 роком).

Нагадаємо, «Нова пошта» домовилася з IKEA про доставку товарів по Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button