Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через появу багатоповерхових жилових комплексів на Осокорках найближчі дитсадки та школи виявилися настільки переповненими, що під класи переобладнують гардеробні та бібліотеки, повідомляє ТСН.

У відеосюжеті показано ЖК «Зарічний», секції якого займають весь квартал між вулицями Зарічна та Осокірська. Забудовник не виконав обіцянку побудувати дитячий садок і школу. На ділянці, на якій планувалася інфраструктура, – приватні будинки. Їх відмежовано від ЖК високим бетонним муром.

Наразі в ЖК «Зарічний» діє один приватний дитсадок «Обійми», вартість навчання в якому становить, за даними журналістів, 15 тисяч гривень на місяць.

До державних садочків у цьому районі – кількатисячна черга, а в школах запроваджують другі зміни.

Цього навчального року у Слов’янській гімназії набрали вісім перших класів, дійшовши до літери «Ж».

Щоб розмістити дітей, під навчальні класи переобладнали кабінет директора, учительську та бібліотеку. 1-Є розмістили у гардеробі.

У КМДА запевнили, що ініціюватимуть зміни до законодавства, які зобов’яжуть забудовників забезпечувати соціальну інфраструктуру. Розглядають два варіанти.

«Або ви будуєте садок і будинок паралельно, щоби на момент здачі секції або всього будинку, садок так само був би зданий. Або спочатку будуєте садок, а потім – будинок», – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондріївський.

Раніше ми писали про початок будівництва дитсадка вулиці Радунській на Троєщині.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button