Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Спільнота бьорнерів України

Спільнота американського фестивалю Burning Man в Україні оголосила про створення простору для самовираження. «Палац культури Куренівка» зводитимуть у приміщенні площею 1200 квадратних метрів на Подолі, повідомляється у прес-релізі ГО «Спільнота Бьорнерів України».

Фото: Спільнота бьорнерів України

Очільник спільноти розповідає, що після фестивалю сформувался група людей, які готові втілювати свої ідеї часто впродовж року, а не лише під час заходів Burning Man.

«Після проведення офіційних локальних івентів Precompression та Decompression в Україні з’явилася необхідність мати місце для творчих колаборацій, створення різних за напрямками та рівнем складності проектів», – пояснює лідер української спільноти бьорнерів Ярослав Корець. 

У приміщенні планують облаштувати майстерні для мейкерства, гончарства, створення робототехніки, арт-об’єктів для Burning Man, музичну студію, а також зону для театру, концертів та вечірок. У просторі можна буде організовувати свої заходи, запевняють бьорнери.

Читайте також: Що таке рух мейкерів і як він впливає на наше майбутнє?

Фото: Спільнота бьорнерів України

Ремонт спільнота робить самостійно на вихідних і пропонує долучатися всім охочим. Для облаштування можна також віддавати старі меблі та робочі інструменти. Більше про можливості залучення в розбудову «палацу культури Куренівка» читайте тут.

Нагадаємо, щороку в пустелі Блек-Рок американського штату Невада відбувається Burning Man — світовий фестиваль свободи й самовираження. 2017 року Олександр Овсянко, будівельник й випускник урбаністичної школи CANactions, відвідав фест вдруге і розповів «Хмарочосу», як українська команда фестивалю зводила свій перший екологічний табір Kurenivka.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button