Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

У Вінниці петиція щодо заборони продажу поліетиленових пакетів у супермаркетах та магазинах роздрібної торгівлі набрала 420 підписів із 350 необхідних менш ніж за добу, повідомляє EcoTown.

Автор петиції Ярослав Супрун посилається на досвід розвинених країн світу, зокрема Європи, де відмовляються від вироблення і використання пластикових пакетів.

«Сьогодні пластикові пакети, якими вінничани користуються практично щодня, є в кожному без винятку магазині міста. Пластикові пакети розкладаються сотні років, виділяючи при цьому шкідливі речовини, здебільшого не піддаються переробці (забруднені пакети неможливо використати для переробки), а під час спалювання виділяють небезпечні діоксинові сполуки», – пише він.

Автор вважає, що пункти роздрібної торгівлі мають перейти на екологічніші різновиди тари, наприклад, паперові пакети, текстильні еко-сумки та мішечки тощо.

Нагадаємо, у січні міська рада Тернополя зробила сортування сміття обов’язковим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button