Нову систему харчування у школах почнуть запроваджувати з 2020 року
У шкільне меню хочуть вводити свіжі овочі, фрукти та йогурти.
У шкільне меню хочуть вводити свіжі овочі, фрукти та йогурти.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 304 днів. За цей час ми опублікували 26351 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Обід, приготований за рецептом Клопотенка. Фото: facebook.com/nsf.cult.food
Комісія Київради з питань освіти підтримала проект рішення про нове харчування у школах, повідомив депутат Олександр Гончаров.
Проект пропонує розробити єдині критерії та норми харчування і передати обслуговування шкіл комунальним підприємствам.
Вартість сніданків та обідів зроблять однаковою для всіх. Зараз вартість сніданків складає 7-20 гривень, обідів – 10-24 гривні.
Проект передбачає уніфікацію меню і водночас різноманістність страв. Нині меню в різних школах різниться, проте асортимент одноманітний, а рецептура застаріла.
«Ми отримуємо багато скарг від школярів та їх батьків. Після наших перевірок та вивчення цієї проблема ми побачили, що дітям не подобається їжа, що якість харчування не відповідає належному», – розповів Гончаров.
У меню хочуть вводити свіжі овочі, фрукти та йогурти. Пропонують розробити десять варіантів меню. Кожна школа зможе обрати той варіант, що сподобався.
Обладнання і його ремонт на 90% перебуватиме на балансі комунальних підприємств і на 10% – шкіл. Зараз за обладнання відповідають районні управління освіти, різні ТОВ і ФОП тощо.
Система також гарантує жорстокий контроль якості продуктів і приготування їжі.
Перш ніж проект потрапить на голосування, його мають розглянути ще на трьох комісіях. Якщо проект підтримають, то до 1 січня 2020 року фахівці розроблять і впровадять нові вимоги із якості харчування в школах.
Нагадаємо, шеф-кухар Євген Клопотенко розробив рецептурний збірник для шкільних їдалень. Нещодавно збірник виклали у вільному доступі. По те, рецепти яких став у ньому містяться, і які поради та лайфхаки дає шкільним кухарям Клопотенко, читайте в нашому матеріалі.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті