Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kievtransport

З 15 на 16 березня на Шулявському мосту перекриють рух і розпочнеться демонтаж старої конструкції. Відбудовувати шляхопровід почнуть одразу ж під час знесення. Рух проспектом Перемоги в період демонтажу обмежать по одній смузі.

Як повідомив «Вечірньому Києву» Головний інженер Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва Олександр Здольник, шляхопровід зноситимуть одночасно з обох кінців.

Демонтаж почнуть з боку вулиці Довженка, продовжать з вулиці Гетьмана. Середню частину шляхопроводу поки що залишать без змін, проте вона не має нести загрози, оскільки транспортного навантаження на ній не буде. Здольник запевняє, що ділянку ізолюють для убезпечення від обвалів старого бетону. За висновком експертизи, пояснює інженер, чинні фундаменти не витримуватимуть нинішніх та майбутніх навантажень

Рештки старого фундаменту виймати не збираються, проте новий фундамент точно не зачепить старі залишки, запевняє інженер. Закінчити демонтаж мають у червні.

Новий міст, за планом, має бути зручним для впровадження інженерних рішень у майбутньому. Він матиме шість смуг, основний проїзд буде прокладено через вулиці Довженка та Гетьмана. Лівоповоротні та правоповоротні з’їзди матимуть дві смуги руху. Новий заїзд на шляхопровід заплановано звести на місці старого ливарного цеху заводу «Більшовик».

Також реконструюють пішохідний перехід, прокладуть велосипедну доріжку і озеленять територію біля метро та зупинок. На місці торгових павільйонів перед «Сільпо» зведуть сквер.

Для будівництва шляхопроводу Проспект перемоги згодом повністю перекриють на одну-дві ночі. Всі роботи обіцяють завершити впродовж 2019 року.

Нагадаємо, нещодавно аварії на Шулявському мосту виповнилося два роки, і за цей час обіцяний адміністрацією міста капремонт так і не розпочався. У зв’язку з цим відповідальних осіб запросили на прес-конференцію в УНІАН, проте після запрошення у КМДА на той же день призначили свій брифінг – на будівельному майданчику Шулявського шляхопроводу.

Читайте також: Депутати відклали петицію, яка передбачала конкурс альтернативних проектів Шулявського шляхопроводу

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button