Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Староакадемічний корпус з боку Контрактової площі. Фото: Wikipedia

Національний університет «Києво-Могилянська академія» оголосив тендер на завершення реставрації Староакадемічного корпусу Братського монастиря, він же Мазепин корпус. Очікувана вартість складає 157 мільйонів гривень.

Реставраційні роботи мають бути завершені до травня 2020 року. Цьогоріч планують замінити перекриття і покрівлю. Сам аукціон призначено на 13 травня.

Староакадемічний корпус розташовано поряд із Контрактовою площею, він знайомий, зокрема, за зображенням на 500-гривневій банкноті.

Його заклав 1703 року гетьман Іван Мазепа. З того часу призначення корпусу як освітньої будівлі не змінилося. Після відродження Києво-Могилянської академії на початку 1990-х у корпусі розташовувалася дослідницька бібліотека. 2015 року його припинили експлуатувати через аварійний стан.

У цій бароковій будівлі збереглися фрески початку XVIII століття.

Фото: ukma.edu.ua

До 2017 року НаУКМА намагалася ремонтувати будівлю на власні кошти, потім звернулася до держави з проханням профінансувати реставрацію.

Міністерство освіти і науки в 2017 році рекомендувало виділити 84 мільйони гривень на реставраційні роботи.

Однак, на сайті НаУКМА повідомляється, що коштів на проект на 2019 рік так і не було передбачено.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк надасть Києво-Могилянській академії 6,2 мільйона євро на підвищення енергоефективності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button