Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні, 13 березня, в галереї The Naked Room відкриється виставка художниці Ксенії Гнилицької під назвою «Алебастровий атлас». Вона присвячена архітектурі радянського модернізму і створена за участі одного з дослідників епохи, архітектора Олексія Бикова.

Як пояснюють у прес-релізі, художниця здебільшого присвячує свої роботи соціально важливим темам, однією з яких стала дискусія навколо радянського архітектурного модернізму.

Гнилицька живе біля Автовокзалу, Інституту науково-технічної експертизи та інформації та головного корпусу Національної бібліотеки імені Вернадського. Ці будівлі – не лише домінанти Деміївки, а й флагмани радянського науково-просвітницького проекту, пояснюють кураторки Марія Ланько та Лізавета Герман.

Вони додають, що «Алебастровий атлас» не претендує на дослідження чи переосмислення архітектури радянського модернізму, а просто відбиває замилування художниці окремими архітектурними деталями.

Ксенія Гнилицька народилася в Києві і закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Художниця є співзасновницею групи Р.Е.П. і бере участь у мистецьких спільних проектах та акціях, також працює як кураторка в складі мультидисциплінарного колективу Hudrada. Її проекти були представлені у програмі резиденцій для художників Leipzig International Art у Німеччині.

Галерея сучасного мистецтва The Naked Room, де відбуватиметься виставка, знаходиться на вулиці Рейтарській, 21. Відвідувати «Алебастровий атлас» можна з 11:00 до 20:00, з 13 березня до 14 квітня.

Нагадаємо, The Naked Room відкрилася три місяці тому. У приміщенні є бар з кавою та вином і книжковий корнер українського видавництва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button