Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Застосунок підкаже, що перед вами: п’ятидоларова банкнота чи песик

Компанія Google запустила мобільний застосунок для незрячих, який ідентифікує об’єкти за допомогою камери та штучного інтелекту, повідомляє The Verge.

Застосунок Lookout може також розпізнавати знаки, читати короткі тексти і розрізняти банкноти.

Смартфон із застосунком рекомендують вішати на шию або тримати у верхній кишені сорочки чи піджака. Таким чином камера бачитиме середовище.

Lookout можна вже завантажити на Google Play, але він наразі доступний лише у США та для пристроїв лінійки Google Pixel. Розробники заявили, що сподіваються згодом поширити програму на інші пристрої, платформи та в інших країнах.

У 2017 році Microsoft запустила застосунок Seeing AI зі схожим функціоналом. Цю програму можна скачати на App Store, але вона недоступна для операційної системи Android.

Нагадаємо, в бібліотеці імені Лесі Українки обладнали простір для незрячих і слабозорих людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button