Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kmr.gov.ua

«Київська команда» спільно з депутатами від інших фракцій розробила новий регламент для підготовки, прийняття і внесення змін до бюджету міста.

Проект реглементу передбачає, що процес формування бюджету розпочнеться заздалегідь – не в жовтні чи грудні, як це відбувається зараз, а влітку.

До шостого вересня КМДА повинна буде подати до Київради проект рішення з прогнозом міського бюджету та його фінансово-економічне обґрунтування.

Департамент фінансів, у свою чергу, повинен повідомити ліміти розпорядникам коштів. Відповідно, розпорядники – районні державні адміністрації та структурні підрозділи КМДА – вже не зможуть попросити більше встановленого ліміту.

«Ще одна новація, яку ми пропонуємо втілити – відхід від традиції, коли на бюджетній комісії Київради з’являється велика кількість усно озвучених поправок, які згодом перетворюються на зміни до бюджету. В той час, коли раніше прописані пропозиції ігноруються. Ми пропонуємо, аби будь-яка поправка до проекту бюджету подавалася у чіткій формі і в конкретні терміни», – розповів співавтор проекту, депутат «Київської команди» Олексій Руденко.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Київрада ухвалила бюджет міста на 2019 рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button