Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23396 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голосування за бюджет міста. Фото: прес-служба Київради

13 грудня депутати Київради затвердили бюджет міста на 2019 рік. Видатки та доходи бюджету склали 57,4 мільярда гривень, таким чином бюджет є збалансованим.

Серед пріоритетів – будівництво Подільського моста через Дніпро, двох станцій метро на Виноградар та реконструкція Шулявського шляхопроводу. Також заплановано реконструкцію вестибюля фунікулера і трамвайної лінії на вулиці Алма-Атинській.

Згідно з проектом бюджету, 57,8 мільйонів спрямують на «реалізацію програми “Міська електричка”». 249 мільйонів гривень передбачено на придбання рухомого складу для «Київпастрансу». Загалом видатки на транспортну галузь становлять майже 4,5 мільярда гривень.

700 тисяч гривень Київрада заклала на проектування сімох веломаршрутів: Виноградар–Центр, Воскресенка–Московський міст–Центр, Куренівка–Центр, Лісовий масив–Центр, Оболонь–Поділ–Центр, Солом’янка–Центр, Поштова площа–міст Патона. Нагадаємо, у бюджеті-2018 на велоінфраструктуру було закладено майже 50 млн гривень, але їх не було витрачено – зокрема, частину запропонували перевести на ремонт зоопарку, але так і не перевели.

На капітальні ремонти будинків, теплових мереж, заміну ліфтів виділено 4,75 мільярди гривень. Зокрема, 500 мільйонів витратять на асфальтування прибудинкових територій і міжквартальних проїздів. 130 млн грн виділили на програму підвищення енергоефективності житлових будинків 70/30 (це більше, ніж планували).

65 мільйонів гривень розробники бюджету заклали на реконструкцію кінотеатру Краків на Русанівці. Зоопарк наступного року отримає 47,7 мільйони на подальшу реконструкцію.

У проекті бюджету-2019 можна також побачити, що 10,8 млн гривень піде на «інші послуги», серед яких конкурс на найкращий ескіз меморіалу Героїв-киян, що загинули за цілісність України; конкурс на ескіз скульптури «Київ – образ майбутнього»; конкурс на мобільні фонтани у центрі міста; конкурс на концепцію відтворення церкви Стрітення Господнього на Львівській площі.

Капличка на вулиці Стрітенській / Google Street View

Також 964 млн гривень піде на погашення боргу Києва перед державою, який загалом становить понад 350 мільйонів доларів.

Загалом найбільші суми у бюджеті-2019 закладено на охорону здоров’я (10,7 млрд грн), освіту (17,9 млрд грн) та пільги й субсидії (8,7 млрд грн). Щодо надходжень, то на 53% вони складаються з податків від фізичних осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button