Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Сьогодні, 20 березня, київська велоспільнота представила на засіданні Комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами Київради вимоги щодо розвитку міської велоінфраструктури. В результаті транспортна комісія доручила КМДА передбачити, зокрема, повне фінансування проектних робіт для семи першочергових магістральних веломаршрутів. Про це повідомляє киянин Сергій Пасюта.

Фінансування проектування та будівництва цих веломаршрутів має бути враховане при підготовці найближчих змін до рішення КМР про бюджет міста на 2019 рік та до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки.

До першого червня Департамент транспортної інфраструктури (ДТІ) КМДА має, зокрема, зобов’язати КК «Київавтодор» до оголошення тендерів на проектування цих семи маршрутів, а також підготувати проект рішення Київради про приведення ліміту швидкості в місті у відповідність із ПДР – зараз на низці вулиць у «теплий сезон» діє обмеження швикдості 80 км/год, тоді як швидкість в місті, згідно з ПДР, обмежується 50 км/год. Нагадаємо, з цими ж вимогами велоспільнота днями організувала «лежачий мітинг» під КМДА.

З рекомендацій – постановили, що меру варто якомога скоріше оголосити відкритий конкурс для призначення голови ДТІ КМДА, а безпосередньо ДТІ слід оголосити конкурс для призначення голови сектору з питань розвитку велосипедної інфраструктури. Зазначили, що для залучення на вакантні посади молодих фахівців має бути встановлена гідна зарплата. У «велосипедному відділі» КМДА працівникам пропонують зарплату 4 800 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button