Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

При департаменті транспортної інфраструктури КМДА створено сектор організації веломережі, повідомляє прес-служба КМДА.

Департамент оголосив конкурс на посаду головного спеціаліста у цьому відділі. Документи приймаються до 28 грудня, а сам конкурс має відбутися четвертого січня 2019 року.

В обов’язки спеціаліста входить контроль за виконанням Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в Києві, а також ще 13 пунктів – зокрема розгляд звернень громадян, участь у виїзних нарадах, збір статистики щодо велоінфраструктури, моніторинг публікацій у ЗМІ тощо.

З оголошення зрозуміло, що посадовий оклад співробітника складатиме 4 800 гривень. Також передбачаються надбавки, доплати та премії.

Велоактивіст Сергій Пасюта закликав громадськість скидатися щомісяця по 100 гривень, аби збільшити оплату такого співробітника. За його словами, це можна зробити або через спецрахунок для отримання благодійної допомоги, або як винагороду за щомісячну лекцію за цивільно-правовим договором з якоюсь із громадських організацій.

Нагадаємо, що в бюджеті Києва на 2019 рік, який Київрада ухвалила 13 грудня, на розвиток велосипедної інфраструктури заклали лише 700 тисяч гривень. Ці гроші мають піти на проектування сімох веломаршрутів. У бюджеті-2018 на велоінфраструктуру було закладено майже 50 млн гривень, але їх не було витрачено – зокрема, частину запропонували перевести на ремонт зоопарку, але так і не перевели.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button