Відкрився перший в Європі підводний ресторан. Як він виглядає?
Заклад працюватиме також як центр дослідження морського життя.
Заклад працюватиме також як центр дослідження морського життя.
Фото: Snøhetta
Норвезьке архітектурне бюро Snøhetta спроектувало перший в Європі підводний ресторан – Under. Його збудували в норвезькому містечку Балі, комуна Ліндеснес. Under відкрився у найбільш південній частині норвезького узбережжя, де трапляються потужні морські бурі, пишуть архітектори.
Фото: Snøhetta
Ресторан завдовжки 34 метри перебуває під водою наполовину – на глибині п’яти метрів. Бетонна конструкція дозволить будівлі інтегруватися в морське середовище і поступово стати штучним рифом для дрібних мешканців моря. Товсті стіни завтовшки в півметра утримуватимуть ресторан від тиску і удару хвиль.
Under вміщуватиме 35-40 гостей. Відвідувачів обслуговуватиме персонал, що має досвід роботи з провідними ресторанами Мішлен. Гастрономічним акцентом закладу обрано локальну кухню.
Фото: Snøhetta
Повідомляється, що заклад працюватиме і як центр дослідження морського життя. В Under запрошуватимть групи біологів, які досліджуватимуть морське середовище за допомогою пристроїв на фасаді будівлі та за її межами. Ці дані планується застосувати в технології машинного навчання, аби оптимізувати відстеження ключових морських популяцій.
Втілення проекту тривало три роки.
Бюро Snøhetta проектувало Норвезький національний оперний театр, пішохідну частину Таймс-сквер у Нью-Йорку, а також розробили нову банкноту Норвегії.
Читайте також: У Варшаві збудували еко-школу за принципами сталого розвитку
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті