Відкрився перший в Європі підводний ресторан. Як він виглядає?
Заклад працюватиме також як центр дослідження морського життя.
Заклад працюватиме також як центр дослідження морського життя.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24981 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Норвезьке архітектурне бюро Snøhetta спроектувало перший в Європі підводний ресторан – Under. Його збудували в норвезькому містечку Балі, комуна Ліндеснес. Under відкрився у найбільш південній частині норвезького узбережжя, де трапляються потужні морські бурі, пишуть архітектори.
Ресторан завдовжки 34 метри перебуває під водою наполовину – на глибині п’яти метрів. Бетонна конструкція дозволить будівлі інтегруватися в морське середовище і поступово стати штучним рифом для дрібних мешканців моря. Товсті стіни завтовшки в півметра утримуватимуть ресторан від тиску і удару хвиль.
Under вміщуватиме 35-40 гостей. Відвідувачів обслуговуватиме персонал, що має досвід роботи з провідними ресторанами Мішлен. Гастрономічним акцентом закладу обрано локальну кухню.
Повідомляється, що заклад працюватиме і як центр дослідження морського життя. В Under запрошуватимть групи біологів, які досліджуватимуть морське середовище за допомогою пристроїв на фасаді будівлі та за її межами. Ці дані планується застосувати в технології машинного навчання, аби оптимізувати відстеження ключових морських популяцій.
Втілення проекту тривало три роки.
Бюро Snøhetta проектувало Норвезький національний оперний театр, пішохідну частину Таймс-сквер у Нью-Йорку, а також розробили нову банкноту Норвегії.
Читайте також: У Варшаві збудували еко-школу за принципами сталого розвитку
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті